İsrail eski ajanlarını bakan yapıyor

Netanyahu-Lieberman hükümetinde ulusal güvenlik danışmanlığı görevine getirilen Uzi Arad, Filistin halkına düşmanca tutumunun yanı sıra “eski” bir İsrail ajanı olmasıyla dikkat çekiyor.

soL (HABER MERKEZİ) İsrail'de aşırı sağcı Netanyahu-Lieberman hükümetinde ulusal güvenlik danışmanlığı görevine getirilen Uzi Arad, İsrail ajanı olmasının yanı sıra, Filistin halkına dönük ırkçı tutumuyla göze batıyor. Filistin basınına yansıyan haberlerde, Filistin halkı ve devleti konusunda düşmanca açıklamalarına yer verilen Arad'ın göreve gelmesi, "olabileceklerin en kötüsü" olarak değerlendiriliyor.

İsrail ajanı olarak çalıştığı belirtilen Arad'ın ABD'ye girmesine izin verilmemesi dikkat çekerken, Hillary Clinton'ın ziyareti sırasında Netanyahu'nun Arad'ı ısrarla yanından ayırmadığı belirtiliyor.

Ajanlık geçici faşistlik kalıcı
Arad'ın bir televizyon programında yaptığı konuşmada sarf ettiği, "Filistin'in topraklarını istiyoruz ama asla halkını değil. Bu hiç de üretken olmayan halkın sorumluluğunu almak, İsrail için bir külfettir. Biz bu toprakları Filistin halkından arındırmak istiyoruz" ifadeleri tartışma yarattı. Arad'ın sözleri, Filistinlilerin sadece bir ajanla değil, bir faşistle karşı karşıya olduklarının kanıtı olarak değerlendiriliyor.