'İsrail devleti Tanrı'nın emri'

Filistin halkına yönelik saldırgan politikalarını sürdüren İsrail'den provokasyon niteliğinde açıklamalar gelmeye devam ediyor. İsrailli bir haham, tanrının Batı Şeria'yı Yahudilere verdiğini ve Müslümanlaın yaşamak için başka toprak bulmaları gerekiğini söyledi.

soL (DIŞ HABERLER) İsrailli haham Yaakov Savir, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tanrı Yehova tarafından kendilerine verildiğini ve Arapların yaşamak için başka topraklar bulmaları gerektiğini öne sürdü. Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim inşaatlarının durması için yapılan çağrıların saçma olduğunu söyleyen haham, "Bu topraklar Yahudi toprağıdır. Yahudi halkı burada Tevrat'ta verilen hakla yaşıyor. Müslümanlar yaşamak için başka bir yer bulmalı" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da, ambago altındaki Gazze Şeridi'nde açlık veya bir kriz olmadığını savundu. Barak, Gazze'ye sınır geçişlerinde mal ve ürün geçişine izin verildiğini belirterek, "Sadece terörist gruplarca kullanılması muhtemel bazı hassas ürünlerle inşaat malzemelerinin transferine izin verilmiyor" dedi.