İsrail’de askerler barış eylemcilerine saldırdı

Maan Haber Ajansı’nın Cumartesi günü geçtiği habere göre, İsrail askerleri ve yerleşimcileri, Batı Şeridi’ndeki Hebron kentinde, barış eylemcilerine saldırdı.

soL (DIŞ HABERLER) Arap-Yahudi barış örgütüne üye Filistinli ve İsraillilerin birlikte yürüttüğü eylemlerin amacı, Susia'daki yasadışı yerleşimleri protesto etmekti.

Yerleşimciler, Filistinlilere ait toprakları, mobil evler ve karavanlarla işgal ederek, yasadışı yerleşimlerini giderek genişletmeye başlamışlardı.

İsrail'li bir barış eylemcisi, ordunun bölgeyi, eylemcilerin protestolarını engellemek için, "kapalı askeri bölge" ilan ettiğini bildirdi. "Görünen o ki, her bir İsrail askeri, Filistinlilere ait herhangi bir alanı 'kapalı askeri bölge' kapsamına sokabiliyor" diyerek, İsrail askerlerinin keyfi davranışına işaret etti. Eylemci, İsrail askerlerinin barışçıl protestolara karşı aşırı güç kullandığını, bölgeye sivillerin ve eylemcilerin girmesinin engellediğini, ancak barış eylemcilerine saldırmaya hazır yerleşimcilerin orada bulunmalarına izin verildiğini söyledi.

Bu arada, Hebron'un kuzeyindeki yasadışı Bat Ayin yerleşiminde, yerleşimciler Filistintilere ait zeytin ağaçlarını ve üzüm bağlarını ateşe verdiler. İsrailli yerleşimciler, bölgeye girmeye çalışan barış eylemcilerine ve bölgenin asıl yerlisi olan Filistinlilere saldırdı. İsrail güçleri ise eylemcilerin kimlik belgelerini kontrol etmeye girişti.