İsrail 149 çocuk öldürdü

İsrail, Gazze'ye yönelik işgal girişimini "Hamas tünellerini bitirme" olarak ilan etse de, saldırıların başlamasından bu yana silahlı direniş mensubundan daha fazla çocuk öldürdü.

(soL - Dış Haberler) Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin açıkladığı verilere göre, İsrail'in Gazze bombardımanı başladığı günden düne kadar (salı günü) toplam 149 çocuk hayatını kaybetti.

BM verilerene göre, İsrail'in işgal girişiminde öldürülen silahlı direnişçi sayısı ise 87. İsrail, Gazze'ye yönelik saldırganlığına gerekçe olarak, Hamas'ın kullandığı tünelleri yok etmeyi ve Gazze'den İsrail'e roket atışını durdurmayı gösteriyordu.

Filistinli insan hakları örgütü El Mezan İnsan Hakları Merkezi'nin The Telegraph'a verdiği bilgiye göre ise, İsrail saldırılarında 132 çocuk katledildi. Çocukları Kurtarın isimli örgütün açıkladığı verilere göre ise, saldırılarda yaralananların üçte biri çocuk. Örgütün verilerene göre, toplam yaralıların dörtte birinden azı Hamas mensubu.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kidra'nın açıklamasına göre, İsrail saldırılarında ölenlerden 84'ü de kadın. Kidra, toplam yaralı sayısını ise 3 bin 650 olarak açıkladı.

İsrail saldırıları hakkında bir açıklama yapan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) de, İsrail'in sivil kayıplarını önemsemediğini ve muhtemelen savaş suçu işlediğini söyledi.