İslamcılar Mısır'daki bu fotoğrafları yorumlayamaz

Hayata ve Mısır'a dinin penceresinden bakanlar, insanlığın ortak kurtuluş mücadelesinde dinin bir kenara bırakıldığını görmek için bu fotoğraflara bakmalılar.

Önce Tunus'ta, sonra Mısır'da halk özgürlüğünü elde etmek için ayaklanınca, Türkiye'deki İslamcılar olayları Tunus'ta laikliğe karşı müslümanların başkaldırısı, Mısır'da da İslamcı uyanış olarak nitelediler. Oysa Tunus'taki eylemlerde kadınlar önemli rol oynamışlar, Bin Ali'ye karşı olduğu kadar laikliği savunmak adına da birçok eylem yapılmıştı.

Mısır'da çekilen iki fotoğraf ise, hayata dinin gözlüklerinden bakanların anlayamayacakları, insanları ortak kurtuluş mücadelesinin nasıl birleştirdiğine tanıklık ediyordu.

Mısır'da Müslümanlar'ın yanı sıra, önemli bir Hıristiyan nüfus var. Hatta yılbaşı gecesinde Hıristiyanları hedef alan bir intihar saldırısı yaşanmış, 21'den fazla kişi yaşamını yitirirken, yüzden fazlası da yaralanmıştı.

Ancak bu provokasyonlara rağmen iki dinin mensupları, Mübarek'e karşı özgürlük mücadelelerinde birbirleriyle omuz omuza veriyorlar.

Alttaki ilk fotoğraf, Müslümanlar namaz kılarken Hıristiyan gençlerin onları nasıl koruduğunu gösteriyor. İkinci fotoğraf ise, yılbaşında Hıristiyanlara dönük saldırıdan sonra yapılan eylemde çekildi. Mesaj ise çok açık...

(soL - Dış Haberler)