IŞİD’e karşı Rusya ile ittifak çağrısı

Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi lideri, batının IŞİD’e karşı Rusya ile ittifak yapması gerektiğini söyledi ve AB liderlerini son dönemde Rusya’yı kışkırtacak adımlar atmakla suçladı.

İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) karşıtlığı ile bilinen sağcı partisi Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi lideri Nigel Farage, Batının IŞİD’e karşı Rusya ile ittifak yapması gerektiğini savundu. Dünkü Avrupa Parlamentosu oturumunda söz alan Farage, Rusya Başkanı Putin’in radikal İslamcılığa karşı küresel savaşta kendi taraflarında olduğunu söyledi ve Batının “Rus ayısını sopayla dürtüp durmaktan vazgeçmesini” istedi.

Farage konuşmasında, Batının son yıllardaki dış politika başarısızlıklarının “gereksiz yere Putin’i provoke ettiğini” söyledi. Farage’a göre, bu dış politika başarısızlıkları arasında Libya’nın bombalanması ve Suriye muhalefetinin silahlandırılması da yer alıyor. AB’nin “yayılmacı politikalarının” Ukrayna’da Başkan Yanukoviç’in devrilmesiyle sonuçlanacak ayaklanmaları tetiklediğini belirten Farage, Putin’in tepkisinin şaşırtıcı olmadığını sözlerine ekledi.