IŞİD’den online ‘operasyon’ dersleri

IŞİD’in Mısır’da faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı militanlara internet üzerinden “nasıl saldırı düzenleneceğine dair” dersler verdiği ortaya çıktı.

(soL - Dış Haberler) Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD), Mısır’ın Sina Yarımadası’nda faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Ensar Beyt’ül Makdis militanlarına internet üzerinden silahlı eğitim verdiği iddia ediliyor. Reuters’e konuşan isminin açıklanmasını istemeyen Ensar Beyt’ül Makdis komutanı “Bize nasıl operasyon yürüteceğimizi öğretiyorlar. İnternet üzerinden haberleşiyoruz” dedi. İslamcı komutan, “Bize silah ya da savaşçı vermiyorlar ancak beş kişiden oluşan gizli hücreleri nasıl oluşturacağımızı öğretiyorlar. Diğer hücrelerle yalnızca bir kişi temas ediyor” diye konuştu. Sina’da Mısır yönetimine karşı ayaklanma başlatan örgütün komutanı, “Bize güvenlik güçlerine nasıl saldıracağımızı, şaşırtma unsurunu öğretiyorlar. Bombayı yerleştirdikten sonra 12 saat beklememizi, böylece patlayıcıyı yerleştiren kişinin bulunduğu kasabadan kaçmak için yeterli zamanı olacağını söylediler” dedi.

Örgütün son olarak İsrail’e istihbarat sağlamakla suçladığı üç miltanının kafasını kesmesine de değinen komutan, “Bu infazların bir amacı vardı” diyerek, düşmanla işbirliği yapan herkesin benzer bir sonla karşılaşacağını söyledi. Hükümetin kendilerine yönelik operasyonlarının ters etki yarattığını da savunan El Makdis komutanı, “Bizden ne zaman bir kişi öldürülse, örgüte başka iki ya da üç kişi katılıyor. Bunlar genellikle öldürülen kişilerin yakınları oluyor” dedi.

Ensar Beyt’ül Makdis, düzenlediği saldırılarla geçen yıldan bu yana yüzlerce Mısırlı güvenlik gücünü öldürdü.