IŞİD militanları, bir kadın tarafından öldürülmekten korkuyor

IŞİD'e karşı çok sayıda kadın peşmergenin savaştığı biliniyor. IŞİD militanları ise, bir kadın tarafından öldürülmekten çok korkuyor çünkü, bu durumun 'cennete gitmelerine' engel olacağını düşünüyor.

IŞİD'e karşı çok sayıda kadın peşmergenin savaştığı biliniyor. IŞİD militanları ise, bir kadın tarafından öldürülmekten çok korkuyor çünkü, 'cennete gitmelerine' engel olacağını düşünüyor.

Savaşarak öldükleri takdirde cennete gideceklerine inanan IŞİD militanlarının, bir kadın tarafından öldürüldükleri takdirde bu haktan yararlanamayacaklarına inanıyor.

IŞİD'e karşı savaşan Peşmerge kuvvetlerindeyse çok sayıda kadın savaşçının bulunduğu, IŞİD militanlarının kadın savaşçılar tarafından öldürülmekten çok korktuğu belirtiliyor.

Telegraph'a konuşan genç bir Ezidi kadın, keskin nişancı olmak, roket ve bomba kullanımı konusunda eğitim aldıklarını ve Sincar dağlarında IŞİD'e karşı savaşacaklarını söylüyor.

27 yaşında IŞİD'e karşı savaşan genç bir Kürt kadını ise, Irak'ın büyük bir bölümünü ele geçiren IŞİD'in İslam hukuku kuralları altında bir kadının yaşamasının ne denli zor olduğuna değinerek, IŞİD militanlarının bir kadın tarafından öldürülmekten çok korktuklarını belirtiyor.