IŞİD Kobani’de kimyasal silah kullandı iddiası

IŞİD’in Kobani’nin doğusunda kimyasal silah kullandığı iddia edildi. İddiayı dillendiren Kürt yetkililer silahın türünü tespit edecek teçhizatlarının bulunmadığını belirtiyorlar.

(soL - Dış Haberler) Kobane’de IŞİD’le savaşan YPG'liler, dinci örgütün kimyasal silah kullandığını iddia ediyorlar. Kentte bulunan Kürt doktor ve yetkililer dün akşam geç saatlerde Kobane’nin doğu kısmında IŞİD militanları tarafından bir çeşit zehirli gaz kullanıldığını öne sürdü.

PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, saldırının kurbanlarında şiddetli baş dönmesi ve göz sulanması gözlemlendiğini ve tam olarak ne tür kimyasal silah kullanıldığını tespit edecek teçhizatlarının bulunmadığını kaydetti.

Bazı muhabirler yaralıların Türkiye’de bulunan hastanelere kaldırıldığını öne sürdü.

IŞİD’in elinde kimyasal silah bulunduğu iddiası son zamanlarda dillendirilmeye başlandı. Batılı kaynaklar bu konuda Suriye ve Irak topraklarında bulunan eski kimyasal silah depolarına işaret ederken, Suriye hükümeti Türkiye ve Suudi Arabistan’ın IŞİD’e kimyasal da dahil olmak üzere çeşitli kitle imha silahları sağladığını öne sürmüştü.