'IŞİD karşıtı koalisyon' Paris'te toplanıyor

ABD Başkanı Obama'nın açıkladığı "IŞİD karşıtı plan"ı detaylandırmak için 29 ülke temsilcisi bugün Paris'te bir araya geliyor.

(soL - Dış Haberler) ABD inisiyatifiyle IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonun temsilcileri bugün Paris’te bir konferans toplayacak. Konferansın gündemi, ABD Başkanı Barack Obama’nın geçtiğimiz hafta açıkladığı stratejinin gerektirdiği adımların planlanması.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, konferans öncesinde bir Fransız radyosuna verdiği demeçte, katılımcıların 29 ülke temsilcisi ve uluslararası örgütlerden oluştuğu bilgisini verdi. Fabius, “Politikacılar atacakları adımların maliyetini hesaba katarken, gerekli adımların atılmaması halinde oluşacak maliyeti de düşünmeliler. Bu konjonktürde adım atmamak, teröristlerin önünü açmaktır” ifadelerini kullandı.

IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyonun üyelerinin, örgüte karşı atılacak adımlarda üstlenecekleri rollerin somutluk kazanmasının beklendiği konferansın katılımcıları arasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da bulunması dikkat çekti.