IŞİD itirafçısı: IŞİD ile Peşmerge anlaştı Adana'da IŞİD irtibat noktası var

Rojava'da YPG tarafından yakalandığı iddia edilen 20 civarında IŞİD'li itiraflarda bulundu. IŞİD ile Peşmerge'nin Şengal konusunda anlaştığını söyleyen IŞİD'liler, Adana, Cizre ve Urfa'da IŞİD'in irtibat noktası olduğunu öne sürdüler.

Rojava Asayişi ve YPG güçleri tarafından bir süre önce yakalandığı ve IŞİD mensubu olduğu ileri sürülen kişilerin itirafları, dün akşam STERK TV’de yayınlandı.

"Soysuzlar Çetesi: IŞİD" isimli belgeselde dile getirilenlere göre, IŞİD içinde faaliyet gösteren Şêrko Xêredîn Silêman adlı bir kişi IŞİD’in Güney Kürdistan yönetimi ile Şengal konusunda anlaştığını iddia ediyor. Silêman, "Önce bir birlerine karşılardı, ama sonuçta anlaştılar. Irak Kürdistan yönetimiyle IŞİD anlaştı. İttifak yaptılar. Biliyorsunuz, Irak Kürdistan’ı ‘Şengal bizimdir’ diyor. Anlaştılar, tamam dediler. Bu Şengal’i onlara verelim. Ne onlar bize karışsın, ne de biz onlara karışalım." dedi.

Şêrko Xêredîn Silêman, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin istihbarat örgütü olan Parastin tarafından eğitildiğini ve IŞİD ile ortak operasyon amacıyla Rojava’ya gönderildiğini de iddia ediyor.

Cizre, Urfa ve Adana'da irtibat büroları
Çete elemanları Türkiye’nin IŞİD’e verdiği destek konusunda da çarpıcı itiraflarda bulunuyor.

İtirafçıların anlatımlarına göre, Türkiye IŞİD için sadece bir geçiş koridoru değil, aynı zamanda her türlü lojistik desteği buldukları bir alan. İtirafçılar Türk istihbaratı ile yakın ilişki içinde çalıştıklarını, istedikleri zaman Türkiye’den silah getirdiklerini bir bir anlatıyorlar.

Mihemed Yûsif Vazo adlı itirafçı Cizre, Adna ve Urfa’da eleman ve irtibat noktalarının olduğunu söylüyor. Ebdulkerîm Îbrahîm adlı bir başka çete üyesi ise üç kez Türkiye’ye gittiğini, ilk gittiğinde Rus yapımı 5 silah, ikincisinde 6, üçüncü kez gittiğinde ise 3 silah getirdiğini söylüyor.

Yûsif Vazo bu ilişki trafiğinin bizzat devlet kurumlarıyla birlikte yapıldığını da anlatıyor:

“Mihemed Marûf aracılığıyla Türkiye’den silah temin ediliyordu. Cizre’de otobüs garajının yanında onları bekledim. Daha sonra beni otele götürdüler. Rakka bölgesinde IŞİD sorumlularından olan Şibil El Himêdî Ehmed aracılığyla bu ilişki sağlanıyordu. Bu şahıs Adana istihbaratı ile birlikte çalışıyor. Ve silah temin ediyor. Ayrıca eleman geçişleri için de Türkiye kullanılıyordu. Mihemed Hacî 30’u aşkın El Kaide-IŞİD üyesinin Derik’e geçirildiğini aktarmıştı.”