IŞİD ‘evlilik ofisi’ açtı iddiası

Selefi İslamcı düşünceyi büyük bir vahşetle birlikte uygulayan Irak-Şam İslam Devleti, militanlarına eş bulabilmek için Suriye’nin kuzeyinde evlilik ofisi açtı.

(soL - Dış Haberler) Irak ve Suriye’de büyük topraklar ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarına eş bulabilmek için Suriye’de “evlilik ofisi” açtı. Suriye’deki dış destekli muhalefete yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlem Evi’nin (SOHR) Halep ve El Bab’daki kaynaklarına dayandırdığı iddiaya göre, öz konusu evlilik ofisi Halep’e bağlı El Bab kasabasında kuruldu. İddiaya göre, IŞİD militanlarıyla evlenmek isteyen bekar ve dul kadınlar, Suriye’nin kuzeyinde açılan bu “evlilik ofisine” başvuruyor. Daha sonra, IŞİD militanları, bu ofiste isimlerini ve adreslerini aldığı kadınların evlerine giderek, ailelerinden kızlarını istiyor.

IŞİD’in militanları için evlenecek kadın aradığı yönündeki iddialar daha önce de gündeme gelmişti. Ancak SOHR direktörü Rami Abdurrahman, örgütün evlilik için ilk kez resmi bir ofis açtığı yönünde duyum aldıklarını söyledi.

IŞİD kontrol ettiği bölgelerde kadın düşmanı politikalarıyla biliniyor. Örgüt, geçen hafta Irak’ın Musul kentinde yayımladığı bir bildiride kadıların yüzlerini tamamen peçeyle kapatmaları gerektiğini aksi takdirde sert cezalarla karşılacaklarını duyurmuştu. IŞİD yine Musul’da 11 ila 46 yaş arasındaki kadınları zorla sünnet etme kararı aldığını açıklamıştı.