İşgalciler çocukları öldürüyor

“Yanlışlıkla” sivilleri öldürme konusunda büyük başarıya sahip Afganistan’daki işgal güçleri, dün art arda gelen iki ayrı saldırıda beşi çocuk 7 sivili katletti.

soL (DIŞ HABERLER) İşgalcilerin düzenlediği operasyonlarda artan sivil kayıpların büyük tepkiye neden olduğu Afganistan'da, dün sabah iki bebek ile anne ve babalarının öldürülmesi başkent Kabil'de büyük öfke yarattı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bir eve baskın yaparak evdekilere ateş açtığı, olayda bir çiftle iki bebeklerinin öldüğü bildirildi. Ellerinde cesetlerin fotoğraflarını taşıyan ve hükümet aleyhine sloganlar atan yüzlerce kişi, Kabil'i ülkenin doğusuna bağlayan karayolunu kapattı. NATO ve koalisyon güçleriyse, olayla bir ilgileri olmadığını savundu.

Bu saldırıdan birkaç saat sonra NATO'nun Afganistan'ın Pakistan sınırına yakın olan Paktika'da düzenlediği top ateşinde "yanlışlıkla" 3 çocuğu öldürdüğü bildirildi. NATO'dan yapılan açıklamada direnişçilerin devriye gücüne saldırması üzerine başlatılan top atışında bir evin isabet alması sonucu 3 çocuğun öldüğü, 7 sivilin yaralandığı belirtildi.

NATO'nun ayrıca, Helmand'a bağlı Sangin yöresinde düzenlediği operasyon kapsamında, 70'ten fazla sivilin öldüğü kaydedildi. Bu haberlerin Taliban tarafından uydurulduğunu savunan NATO ise, Helmand'da üslerine gelen ve militanların saldırısı sonucu yaralanan 20'den fazla sivile yardım ettiklerini öne sürdü.

İşgalcilerin 22 Ağustos'ta Herat'ta düzenlediği bombardımanında 60'ı çocuk 90 sivil ölmüştü. Afgan hükümetinin olayla ilgili soruşturma yürüttüğü bildirildi.