Irkçılığın bahanesi 'Ebola' oldu

İtalya'da otobüste seyahat eden bir Gineli bir kadın, kendisini Ebola virüsü taşımakla suçlayan yolcuların saldırısına uğradı. Irkçı saldırının ardından genç kadının avukatları suç duyurusunda bulundu.

İtalya'nın başkenti Roma'da bir yolcu otobüsünde seyahat eden Gineli kadın, yolcular tarafından "Ebola virüsü taşıdığı" gerekçesiyle darp edildi. Hastaneye kaldırılan 26 yaşındaki Fataomata Sompare'nin vücudunda çok sayıda çürük olduğu belirtildi.

İtalyan gazetesi Il Messaggero'da yer alan iddiaya göre olay pazartesi günü yaşandı. Sompare otobüsten inmek üzereyken, arkadaşlarıyla otobüste seyahat eden genç bir kız Sompare'yi işaret ederek, Afrikalı kadının ölümcül Ebola virüsü taşıdığını iddia etti. Ardından genç kızın arkadaşları, Sompare'ye vurmaya başladı. Dört yıldır İtalya'da yaşadığı belirtilen Sompare, "Ben de Ebola virüsü olduğunu söylediler, otobüsten inmek zorunda kaldım" dedi. Ancak otobüs Sompare otobüs durağında da saldırıya uğramaya devam etti. Çevredekilerin yardımıyla kurtulan genç kadın derhal hastaneye kaldırıldı. Kadının vücudunda çok sayıda çürük olduğu belirtildi.

Sompare'nin avukatı olayın yargıya intikal ettiğini belirterek, "Sompare, kentte son dönemde tırmanışta olan ırkçılığın bir kurbanı. Olay gerçekten utanç verici. Sadece siyah olduğu için saldırıya uğradı" dedi.