Irkçı Bakan ‘kötü ruhların’ kurbanı

İtalya’da Afrika kökenli eski bakan Kyenge’yi orangutana benzeten ırkçı senatör, bu nedenle “Afrikalı kötü ruhların lanetine uğradığını” söyleyerek “şeytan çıkarma uzmanı” aramaya başladı.

İtalya’da Demokratik Kongo Cumhuriyeti asıllı eski bakan Cecile Kyenge için “orangutan” benzetmesi yapan Senatör Roberto Calderoli, bu sözü yüzünden “Afrikalı kötü ruhların lanetine uğradığını” söyledi.

BBC’den Övgü Pınar’ın haberine göre, son bir yılda altı kez ameliyat olduğunu, annesini kaybettiğini, kemiklerinin kırıldığını ve son olarak evinden yılan çıktığını anlatan Senatör şeytan çıkarma uzmanı aramaya başladı.

Irkçı Kuzey Ligi partisinden Senatör Calderoli geçen yıl bir mitingde yaptığı konuşmada, “Hayvanları severim, ayıları, kurtları… Ama Kyenge’nin fotoğraflarını gördüğümde aklıma bir orangutanın özellikleri geliyor” demişti. Irkçılıkla suçlanan ve istifa çağrılarıyla karşılaşan Calderoli daha sonra “şaka yaptığını” söylemiş ve “eğer alındıysa Kyenge’den özür dilerim” demişti. Senatör hakkında, ırkçı hakarette bulunmak suçlamasıyla dava da açılmıştı.

Senatör Calderoli haftalık Oggi dergisine verdiği röportajda, bu sözleri sarf etmesinden sonra bir yıl içinde başına sayısız talihsizlik geldiğini anlattı.

Calderoli, Kyenge’nin Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde yaşayan babasının kendisine “büyü” yaptığını iddia ederek şunları söyledi:

“Asla batıl inançlı biri olmadım ama Kyenge’nin babasının yaptığı bu macumba’dan (Afrika büyüsünden) sonra başıma gelmeyen kalmadı. Altı kere ameliyatlık oldum, ikisinde reanimasyon yapıldı, birinde yoğun bakımda kaldım annem öldü ve sonra da iki omurga kemiğim ve iki parmağım kırıldı. Şimdi de mutfağımdan iki metrelik bir yılan çıktı… Bir büyücü korkunç güçlerin bana musallat olduğunu söyledi"

Oggi dergisi, Calderoli’ye büyüden korunması için bir arkadaşı tarafından verilen tılsımın da iki gün sonra “durup dururken” kırıldığını yazdı.

Calderoli, tüm bunların başına gelmesini, Cecile Kyenge’nin babası Clement Kikoko Kyenge’nin yaptığı bir ayine bağladı. Baba Kyenge’nin Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin Katanga köyünde yaptığı ayinin görüntüleri geçen eylül ayında ortaya çıkmıştı. Ayinde Kyenge’nin babası, Calderoli’nin fotoğrafını bir karınca yuvasının üzerine koyarak, ruhunun kötülükten arınması için dua etmişti.

Calderoli, “büyüyü kaldırması” için bir şeytan çıkarma uzmanından yardım istemeyi düşündüğünü söyledi. Senatör, “Belki de gazeteye ilan vermeliyim ya da Bergoglio’yu (Papa Francesco) aramalıyım, tabii eğer göçmenleri ülkemize yerleştirmekle çok meşgul değilse…” diye konuştu.

‘Yılan hayra alamet değil’
Oggi dergisinin telefonla ulaştığı baba Clement Kikoko Kyenge ise şunları söyledi: “Evde yılan bulunması hayra alamet değil ve Calderoli’nin yılanı öldürmekle iyi yaptığını da sanmıyorum. Eğer Calderoli, Cecile’den özür dilerken samimi davrandıysa korkmasına gerek yok. Ama hesapçı bir şekilde özür dilediyse atalarımız sinirlenmiş olabilir.”