Irkçı askerler savaş istiyor

İsrail saldırılarının ardından evlerine dönen Filistinliler, evlerinin duvarlarında İsrail askerlerinin yazdığı ırkçı yazılarla karşılaştılar.

soL (DIŞ HABERLER) İsrail askerlerinin, Gazze saldırıları sırasında Zeytun bölgesindeki evlerin duvarlarına ırkçı yazılar ve graffitiler çizdiği ortaya çıktı. İbranice ve İngilizce olan yazılar arasında "Savaşa evet, barışa hayır", "Biri gitti 999 bin 999'u kaldı", "Hepinize ölüm" gibi ifadeler dikkat çekti. Mezar taşı şeklindeki bir graffitinin üzerinde de "Araplar: 1948-2009" yazdığı belirtildi.

İsrail ordusu olayı araştırdığını ve sorumluların cezalandırılacağını açıkladı. Bir İsrail askeri sözcüsü, "Askerlerimiz bunun için eğitim almadı. Bu ahlaki değerlerimize aykırı" dedi.

Sprey boyalarla ve kalemlerle yazılan yazılardan bazılarının, saldırılarda 30 üyesini kaybeden Samuni ailesinin evinin duvarlarında bulunduğu bildirildi. İsrail'in Gazze saldırılarında sivilleri hedef almadıklarını savunmasına rağmen, graffitiler bazı İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik nefret duygularını gözler önüne serdi.