İran'dan ABD'ye uyarı

İran Devrim Muhafızları Kumandanı Amir Ali Hacızade İran hava sahasında Amerika'ya ait insansız bir hava aracı yakaladıklarını ve İran hava sahasının dışına çıkardıklarını açıkladı. Hacızade bu durumun bir daha yaşanmaması konusunda ABD'yi uyardı.

Pazar günü İran'ın İngilizce yayın yapan kanalı Press TV'ye konuşan Devrim Muhafızları Kumandanı Amir Ali Hacızade Kasım başında hava sahaları içinde bir Amerikan keşif aracı yakaladıklarını ve sorunsuzca 'sınır dışına' çıkardıklarını belirtti. Daha önce Amerika olayla ilgili “İran hava aracımızı vurdu” iddiasında bulunmuştu. İran da iddiayı doğrulamıştı

İranlı kumandan Jafari ise, “Eğer gelecekte benzer bir durum yaşanırsa ilgili ülkeler bilsinler ki, hava sahamızı korumak için her şeyi yapacağız” diye konuştu. İran'ın gelecek aylarda geniş çapta bir hava savunma tatbikatı yapacağı da bildirildi.

İran'a yönelik Amerika ve İsrail kaynaklı tehditler artarken, İran cephesinden “nükleer tesislerimize bir saldırı olursa bölgedeki tüm hava üslerinizi vururuz” açıklaması gelmişti.

(soL-Dış Haberler)