İran: 'Muhaliflerle görüşüyoruz'

İran Dışişleri Bakanı bayram süresince ateşkesin sağlanması için Suriye'deki muhaliflerle görüştüklerini söyledi.

DHA’nın haberine göre İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Suriye’de bayram süresince ateşkes sağlanması konusunda ülkedeki muhalif guruplarla görüşme başlattıklarını söyledi.

Haberde, Tahran’da bir basın toplantısında konuşan Salihi’nin, “muhalifler” ve Suriye yönetimi arasında barış sağlanması için Tahran’ın attığı adımların sorulması üzerine "Pazar gününden itibaren Suriyeli bazı muhalif guruplarla temas kurmaya başladık" dediği belirtildi. Bakan’ın görüşmeye başladıkları muhaliflerin kimler olduğu konusunda ise ayrıntı vermediği ifade edildi.

Salihi şöyle devam etti:

Suriye devleti ateşkes için hazır olduğunu açıkladı. Fakat aralarında görüş birliği olmayan muhaliflerin önemli bölümü bu konuya hazır olduklarını belirtmiyor. Muhaliflerden bazı gruplar ise buna karşı çıkıyor. Bu yaklaşım Suriye’de kim veya kimlerin şiddetin durdurmasını istemediğini açıkça göstermektedir.

Haberde, Salihi’nin Suriyeli muhalifler ve Şam yönetimini müzakere masasında buluşturmaya çalıştıklarını söylediği belirtilirken, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’un da, Suriye krizini görüşmek için bugün Tahran’a bir ziyaret gerçekleştirdiği ifade edildi.