İran: İsrail saldırısı "imkansız"

İran hükümeti, ay başında Akdeniz ve Yunanistan'da yaptığı askeri tatbikatla gündeme gelen İsrail'in, İran'a müdahale olasılığının bulunmadığını iddia etti.

soL (DIŞ HABERLER) İran hükümet sözcüsü, nükleer tesislerine yönelik bir İsrail saldırısının mümkün olmadığını söyledi. İsrail'in Akdeniz ve Yunanistan'da İran'a karşı saldırı öncesi tatbikat yaptığı yönündeki haberlere yanıt veren İran hükümet sözcüsü Gulam Hüseyin Elham,
İsrail'in bölge açısından büyük bir tehdit olduğunu da sözlerine ekledi.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani ise, İsrail'in İran'a saldırmasının çok büyük bir hata olacağını kaydederek, "Bu hatayı yaparlarsa bedelini öderler" diye konuştu. Laricani her türlü duruma hazırlık olduklarını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, İran'ın nükleer silah ürettiğine dair herhangi bir kanıt bulunmadığını hatırlatarak ABD ve İsrail'i olası bir saldırı konusunda uyardı. Lavrov "Umarım olaylar uluslararası hukuk temelinde şekillenir. Uluslararası hukuk açıkça İran'ı ve tüm ülkelerin toprak bütünlüğünü korumaktadır" dedi. İsrail ve ABD'den İran'ın nükleer silah ürettiğine dair kanıt istediklerini söyleyen Lavrov, bu konuda herhangi bir cevabın henüz kendilerine ya da Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'na ulaşmadığını vurguladı.