'Irak’tan çekilmeyelim’ sesleri

ABD’nin Irak Büyükelçisi, Irak’ta durumun hassas olduğunu ve askerlerin hızlı bir şekilde çekilmemesi gerektiğini savundu.

soL (DIŞ HABERLER) ABD'nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, görevinin bitmesine az bir süre kala ülkedeki ABD askerlerinin hızlı bir şekilde çekilmesi halinde Irak'ta şiddetin yeniden artabileceğini söyledi. Irak'ın henüz kendi güvenliğini sağlayabilecek kapasitede olmadığını belirten Crocker, önceki gün Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'nde yaptığı açıklamada, "hâlâ bizim güvenlik alanında desteğimize ihtiyaçları var" dedi.

Crocker, ABD askerlerinin hızla çekilmesinin Irak için tehlikeli olabileceğini ve her şeyin yeniden başa dönme ihtimali bulunduğunu kaydetti. 2007'den beri Irak'ta görev yapan Crocker, ABD'nin Irak'taki varlığının devam etmesini isteyen bir isim olarak tanınıyor.

Crocker ve ABD'nin Irak'raki askeri sorumlusu General Ray Odierno, Çarşamba günü telekonferans aracılığıyla, ABD Başkanı Barack Obama'ya ABD'nin Irak'taki askerlerini çekmesiyle ilgili görüşlerini aktardı.