"İngiltere ve Fransa'nın İran'ın içişlerine karışması kötü oldu"

İran'ın eski Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti, "başta batılı ülkeler olmak üzere yabancı ülkeler İran'ı henüz yeterince tanımamışlar" dedi.

soL (DIŞ HABERLER) Son olaylar ve İran'a yabancıların müdahalelerinin konu edindiği bir televizyon programında konuşan Ali Ekber Velayeti, "yabancıların İran'ın iç işlerine karışması ve müdahaleleri ilk kez olmuyor. Yabancılar, sürekli, İran halkı içerisinde ihtilaf çıkarmak, İran'daki düzeni yok etmek için çalışmaktadırlar. Fakat, İran halkı kendine has, birlik ve beraberliği sayesinde, tarihi ve ulusal kimliğini korumuştur. Yabancıların, saldırı ve tecavüzleri karşısında dik bir duruş sergilemiştir" diye konuştu.

Ali Ekber Velayeti açıklamasında, batılı ülkelerin, İran'ın iç işlerine müdahalelerinin farklı olduğunu belirterek, "İngiltere ve Fransa'nın, İran'ın içişlerine karışması Amerika'nın yürüttüğü diplomasiden daha kötü olmuştur" dedi.

Batılı ülkelerin, İran'ın barış amaçlı nükleer çalışmalarına muhalefetlerine de işaret eden Ali Ekber Velayeti," batılı ülkeler özellikle de Fransa ve İngiltere, İran'ın barış amaçlı nükleer çalışmalarını sürdürmesini istememektedirler. Oysa İran geçmişten daha etkili ve daha güçlüdür. Barış amaçlı nükleer çalışmalarından bir adım bile geri adım atmayacaktır" diye konuştu.