İngiltere Olimpiyat Oyunları'na değil savaşa hazırlanıyor!

İngiltere, Londra Olimpiyat Oyunları'na savaş gemileri, casus uçakları ve füzelerle hazırlanıyor. Ülkede yapılan hazırlıklar, güvenlik bahanesi ile militarizmin ve baskıcı politikaların meşrulaştırılmaya çalışıldığını ve topluma karşı bir güç gösterisi yapıldığını düşündürüyor.

2012 Yaz Olimpiyatları sırasında "terör saldırısı ihtimali" gerekçesiyle adeta savaş hazırlığı yapan İngiltere, dev organizasyon süresince Londra'yı askeri kuşatma altına alacak.

Olimpiyat Oyunları'na hazırlık: Casus uçakları, savaş gemileri, saldırı helikopterleri, füzeler...
Olimpiyatlar sırasında şehirde casus uçaklarının kuş uçurtmayacağı, Thames Nehri'de savaş gemilerinin konuşlandırılacağı, saldırı helikopterlerinin hazır bekletileceği ve füze saldırısı için hazırlık yapılacağı belirtildi. Binlerce polis ve 13 bin 500 asker Londra sokaklarında güvenlik önlemleri alacak, keşif uçakları ve casus kameralarıyla izlenmeyen hiçbir yer kalmayacak. Olimpiyatlar sırasında görev alacak asker sayısı, İngiltere'nin Afganistan'daki asker sayısından bile fazla.

ABD de devrede
Daha once olimpiyatlar nedeniyle ABD ve İngiltere'nin güvenlik alanında işbirliğine gideceği, hatta ABD'nin Londra'ya FBI ajanları göndereceği belirtilmişti.

Hükümete tepki
Tüm bu önlemler, birçok Londralının tepkisini çekti. Özel hayatın gizliliğini savunan Big Brother Watch örgütü Başkanı Nick Pickles, "Eğer Olimpiyatlar'ın en önemli bölümü tüm bu malzemeleri şehre yerleştireceğimiz ve olimpiyatlar sonrasında da kullanacağımız tüm bu malzemelerin kullanıldığı bu gözetleme süreci olacaksa, bu gerçekten de İngiltere için büyük bir trajedi olur" dedi.

Militarizmin maliyeti 1,6 milyar dolar
Tüm bu hazırlıkların en az 1,6 milyar dolara mal olacağı belirtiliyor. Bu ilk başta belirlenen maliyetin iki katı. Hazırlıklara tepki gösteren Vergi Mükellefleri Birliği'nden Emma Boon, maliyetin ilk başta düşünülenin çok üstünde olmasının endişe verici olduğunu belirterek, "Yüksek terör riskini neden olarak gösteriyorlar ve şu anda vergi mükellefleri çok büyük bir faturayla karşı karşıya" diye konuştu.

(soL - Dış Haberler)