İngiltere Dışişleri Bakanı: Batı kamuoyunun Gazze ile ilgili görüşü Filistin lehine değişmeye başladı

İngiltere Dışişleri Bakanı Jacob Hammond, Batı kamuoyunun Gazze ile ilgili görüşünün Filistin lehine değişmeye başladığını ve endişelerin arttığını söyledi

Al Jazeera'nin haberine göre İngiltere Dışişleri Bakanı Jacop Hammond İsrail ziyareti sırasında Sky News televizyonuna verdiği mülakatta, “Operasyon sürdükçe ve Gazze’de sivil kayıplar arttıkça Batı ülkelerindeki kamuoyunun endişeleri artıyor ve İsrail’e gittikçe daha az sempatiyle bakılmasına sebep oluyor” ifadelerini kullandı. Hammond, “İsrailli yetkililere, meşru bir şekilde kendilerini savunma haklarını yerine getirirken kayıpları en aza indirmeleri çağrısında bulunuyorum” dedi.

İsrail’in Gazze’deki saldırıları başladığı günden bu yana Batı ülkeleri İsrail’e açıktan destek vererek, Tel Aviv’in meşru savunma hakkını kullandığını öne sürüyor.

Batı ülkelerinden yapılan açıklamalarda İsrail’e hemen hemen hiç eleştiri yapılmazken Hamas kınanıyor.

Öte yandan bölgede ateşkes için diplomatik görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas yaptıkları görüşme sırasında herhangi bir ateşkes anlaşmasının Mısır'ın girişimiyle uyumlu olması gerektiği konusunda aynı görüşü paylaştığı duyuruldu.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise salı günü, Gazze'deki şiddetin durması için İsrail ile Hamas arasında yaptığı ateşkes çağrısını yinelemişti.