İhvan liderleri Katar'a geri döndü

Katar’ın Müslüman Kardeşler liderlerini sınır dışı etmekten vazgeçmesi üzerine daha önce bu ülkeden ayrılan kimi Müslüman Kardeşler liderleri bu ülkeye geri döndü.

Yakın Doğu Haber'in, Mısır’da yayımlanan el-Mısri el-Yovm gazetesinden aktardığu habere göre, Katar’ın Müslüman Kardeşler liderlerini sınır dışı etmekten vazgeçmesi üzerine daha önce bu ülkeden ayrılan kimi Müslüman Kardeşler liderleri bu ülkeye geri döndü.

Gazeteye konuşan Müslüman Kardeşler kaynakları, Katar’a geri dönen İhvan liderleri arasında Cemal Abdussettar ile Assam Telmiye’nin de bulunduğunu belirtti.

Katar hükümetinin Yusuf el-Karadavi’nin Mahmud Hüseyin’in Doha’dan çıkarılmaması yönündeki isteğini kabul ettiğinin belirtildiği haberde Katar’ı terk edeceği söylenen yedi Müslüman Kardeşler liderinden şu an sadece işleri dolayısıyla Türkiye’de bulunan Amr Derrac’ın Katar dışında olduğu bildirildi.

Habere göre Katar, söz konusu İhvan liderlerinden medyaya siyasi görüş bildirmemelerini ve Körfez ülkeleri aleyhine konuşmamalarını istedi.

Müslüman Kardeşler liderlerinden Hüseyin Abdurrahman’ın konuyla ilgili açıklamasında Katar’ın Körfez ülkelerini razı edebilmek için bu liderleri sınır dışı edeceğini söylediğini ancak bunu yerine getirmediğini söyledi.