Hüsnü Mübarek hayatını kaybetti

Tedavi görmekte olan Mısır eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek'in klinik açıdan hayatını kaybettiği belirtildi. Mısır devlet haber ajansı MENA'nın haberine göre, hastane yetkilileri Mübarek'in kalp atışlarının durduğunu ve yapılan müdahalelere hiçbir yanıt vermediğini bildirdi.

Tedavi görmekte olan Mısır eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek'in öldüğü açıklandı. Mısır devlet haber ajansı MENA'nın haberine göre, hastane yetkilileri Mübarek'in kalp atışlarının durduğunu ve yapılan müdahalelere hiçbir yanıt vermediğini bildirdi.

Mübarek, geçirdiği kalp krizinin ardından Kahire'de bir askeri hastaneye kaldırılmış ve burada komaya girmişti. Yüksek kan basıncı ve kalp atışı düzensizliği yaşayan Mübarek, geçen yılki gösterilerde yüzlerce göstericinin ölüm emrini vermekten geçtiğimiz günlerde ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Mısır basınına dün yansıyan ve isim vermeyen kaynaklara dayandıralan iddialara göre göre, Mübarek Pazartesi günü onu ziyarete giden eşine "Beni öldürmek için buraya getirdiler" dediği öne sürülmüştü.

(soL - Dış Haberler)