Hugo Chavez: OEA’dan çıkabiliriz

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, din ve vicdan özgürlüğü ilkesini ihlal etmekle suçlanmasının ardından, ülkesinin OEA’dan (Amerika Devletler Örgütü) ayrılabileceğini açıkladı.

soL (DIŞ HABERLER) Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, din ve vicdan özgürlüğü ilkesini ihlal etmekle suçlanmasının ardından, ülkesinin OEA'dan (Amerika Devletler Örgütü) çekilme kararı alabileceğini belirtti.

OEA'nın emperyalist planların bir parçası olduğunu belirten Chavez, aralarında Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales ve Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega'nın da bulunduğu Latin Amerika liderlerine "Niçin OEA'ya hizmet ediyorsunuz?" diye sorarak onları bu konuda bir kez daha düşünmeye çağırdı.

Chavez, Venezuela'nın, Latin Amerika'nın tüm halklarını, örgütlenmeye ve bu köhnemişlikten kurtulmak için özgürleşmeye çağırdığını belirtti.

Fidel Castro: Kavga asıl şimdi başlıyor
Küba Lideri Fidel Castro da, tarihi boyunca 200 yıllık bir yurtseverlik mücadelesi deneyimine sahip Venezuela'nın OEA'ya karşı mücadelesinde de yalnız olmadığını belirtti.

Chavez'in OEA'nın iddia ettiği gibi bir demokrasi ve vicdan özgürlüğü düşmanı olmadığı, aksine kapitalist üretim sisteminin ve emperyalizmin en zorlu düşmanı olduğunu vurgulayan Castro, "Kavga asıl şimdi başlıyor" başlıklı konuşmasında kimi önemli noktalara değindi.

Hükümetler değişse de sömürgeleştirme araçlarının hiç değişmediğini belirten Castro, OEA'nın soykırımların ve ambargoların bir aracı olduğunu söyledi.

Chavez'in Venezuela'da başlattığı sosyal devlet uygulamalarına dikkat çeken Castro, okullardan hastanelere, fabrikalardan tarlalara ülkenin her yerinde sosyalist bilinci yaymak için çalışan Chavez ile ilgili yapılan suçlamaların yersiz olduğunu vurguladı.

Castro konuşmasını "Kavga bizim tarafımızda asıl şimdi başlıyor" diyerek bitirdi.