Hollanda Honig fabrikasında işçiler kazandı

Hollanda’nın Nijmegen kentinde bulunan Honig fabrikasında greve giden işçiler toplu sözleşmedeki şartlarını kabul ettirdi.

soL - Amsterdam Hollanda'nın Nijmegen kentinde bulunan Honig fabrikasında greve giden işçiler toplu sözleşmedeki şartlarını kabul ettirdi.

Salı akşamı tekrar masaya oturan FNV Sendikası ve işverenler toplu sözleşmede anlaşmaya vardı. Sözleşme Çarşamba günü işçiler tarafından da onaylandı. FNV Sendikası sözcüsü Jos Hendriks işçilerin grevdeki başarıyı gördüklerini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta fabrikanın çeşitli ünitelerinde çalışan 150 işçi birkaç kez iş bırakmış ve ücretlerin arttırılmasını talep etmişlerdi.

İşverenler daha öncesinde yüzde 1,5 luk bir artış teklif etmişlerdi. Bunu kabul etmeyen işçiler grevle haklarını aradılar. Grevin ardından alınan karara göre fabrika çalışanları 1 Mayıs tarihinden itibaren yüzde 2lik ücret artışı alacaklar, bunun yani sıra gelecek yıl da ücretlere yüzde 1,5 zam yapılacak. Ayrıca birbuçuk gün fazladan iş izni alan işçiler 2011 yılına kadar geçerli olacak toplu sözleşmeden memnun olduklarını açıkladılar.