Hizbullah'tan Chavez açıklaması: 'Değerli bir dostu kaybettik'

Hizbullah medya bürosu, Venezuela lideri Hugo Chavez’in hayatını kaybetmesinin ardından bir açıklama yayımladı.

Hizbullah medya bürosu, Venezuela'nın halkçı lideri Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından bir açıklama yayımladı.

Medyaşafak internet sitesinde yayımlanan açıklamanın tam metni şöyle:

“Değerli bir dostu kaybettik”

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in yaşamını yitirdiğine dair haberleri büyük üzüntüyle aldık. Özgür dünyayla ve dünyanın mazlumlarıyla birlikte biz de, tüm yaşamını ezilenlerin ve mazlumların yanında durarak geçirmiş ve ilerleme ve refah için Üçüncü Dünya'nın haklarını cesurca savunmuş değerli bir dostu kaybettik.

“Lübnan'a verdiği desteği unutmayacağız”

Ne Hizbullah ne de bir bütün olarak Lübnan, onun Siyonist saldırganlığa karşı Lübnan'a verdiği ve en açık şekilde 2006'daki Temmuz Savaşı'nda kendisini gösteren hakiki desteğini unutabilir. Arap ve Müslüman halklar da, onun Filistinlilerin kendilerini işgalin boyunduruğundan özgürleştirme hakkına ve İran İslam Cumhuriyeti'nin barışçıl nükleer teknoloji kullanım hakkına destek veren cesur duruşunu unutmayacaktır.

“Emperyalizme karşı bir siperi temsil etti”

Başkan Chavez, Amerika'nın emperyalist politikalarına karşı bir siperi temsil etti ve birbirini takip eden ABD yönetimlerine herhangi bir ödün vermeyi ve ABD baskılarına veya teşviklerine tâbi olmayı reddederek, ülkelerin ABD muhafazasına dayanmadan bağımsız ve ilerici bir yol izleyebileceğini kanıtladı.

“Venezuela halkının Chavez'in yolundan gideceğine inanıyoruz”

Biz Hizbullah olarak büyük liderin ailesine ve yoldaşlarına ve bir bütün olarak Venezuela halkına en içten taziyelerimizi sunuyor ve bu büyük felakette onların yanında duracağımızı ilan ediyoruz. Liderin yoldaşlarının, onun Venezuela halkının özgürlük, bağımsızlık ve refahını koruma misyonunu tamamlayacağını ve dünyanın ezilenlerine ve mazlumlarına olan desteğini sürdüreceğini, yaşamı boyunca Amerikan ve Siyonist komplolarıyla mücadelede benimsediği yaklaşımı koruyacağını umuyoruz.