Hizbullah'dan sert açıklama: 'İran'a saldırı İsrail'in sonu olur'

Lübnan Hizbullahı'nın lideri Hasan Nasrallah, son günlerde artan İsrail'in İran'a yönelik bir saldırı hazırlığı içinde olduğu söylentilerine değinerek göz dağı vardi. Nasrallah, İsrail'in İran yönelik bir saldırıya girişmesi halinde, kendi sonunu hazırlamış olacağını söyledi.

İsrail'in İran'a yönelik bir saldırı hazırlığı içinde olduğu söylentilerinin arttığı bu günlerde, Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah'tan sert bir açıklama geldi. Nasrallah, İsrail'in İran'a saldırmasının kendi sonunu getireceğini belirterek, İsrail'in saldırısına şiddetli bir misillemeyele karşılık verecekleri yönünde uyarı da bulundu.

Nasrallah, birliklerinin İsrail'deki hedeflere kilitlenmiş olduklarını ve az sayıda füzeyle bunu yapabileceklerini ileri sürerek, eğer ilk saldırıyı başlatırlarsa İsrail'in "tam bir cehenneme çevrileceği"ni söyledi.

Kudüs Günü çerçevesinde düzenlenen Filistin'le Dayanışma etkinliğinde yaptığı açıklamada, "Ülkemizi ve halkımızı korumak için, bizi elimizdeki füzeleri kullanmak zorunda bırakırlarsa, bunu yapmaktan çekinmeyiz. Bu durumda yüzbinlerce siyonist gerçek bir cehennemin içine düşmüş olurlar" diyen Nasrallah, ayrıca, İsrail'in İran'a saldırması durumunda, olağanüstü şiddetli bir cevap alacağını tahmin ettiğini belirtti.

İsrail askeri yetkilileri, yakın zamanda Lübnan'a yönelik bir saldırıda bulunabileceklerinin işaretlerini verirken, savaşın çıkması durumunda Hizbullah'ın olabildiğince hızlı ve şiddetli bir biçimde vurulacağını belirtiyor. İsrail Ordusu'ndan General Herzi Halevi de, geçtiğimiz ay, Hizbullah'ın üs olarak kullandığı güney Lübnan'daki kasabaların yok edileceğini söylemişti.

Nasrallah'ın açıklamaları, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın cuma günü sarf ettiği sert sözleriyle de paralellik gösteriyor. "Siyonist rejim ve siyonistler kanser tümörüdür" diyen Ahmedinejad, bölge halklarının İsrail'in Filistin'deki işgaline çok yakında son vereceklerini belirterek, Ortadoğu'da yeni bir düzen kurulacağını ve bu düzende ABD ve İsrail'in yeri olmadığını ifade etmişti.