Hasan Nasrallah Arap ülkelerini Gazze'ye yardıma çağırdı

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Arap ülkelerine çağrı yaparak, İsrail saldırganlığını durdurmanın tek yolunun ABD'ye baskı uygulamak olduğunu belirtti.

İsrail'in Gazze'ye saldırısı hakkında bir açıklama yapan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'i durdurmak için tüm Arap ve Müslüman ülkelerin ellerindeki bütün araçları kullanması gerektiğini söyledi.

Arap ülkelerini İsrail ve ABD ile ilişkilerini kesmeye çağıran Nasrallah, İsrail'in Gazze ablukasını kaldırmasını tek yolunun ABD'ye yapılacak baskı olduğunu söyledi.

Bunun için petrol satışlarını düşürüp fiyatları artırmak gibi ekonomik yollara da başvurulması gerektiğini iddia eden Hizbullah lideri, "Petrol ihracınızı azaltın. ABD'yi sallayacaksınız, Avrupa'yı sallayacaksınız. Biraz baskı yapın. Kimse ordudan, tanklardan ya da uçaklardan bahsetmiyor" dedi.

Nasrallah, Gazze'de İsrail'e yapılan roket saldırılarını da "Filistin mücadelesinde çok önemli bir gelişme" diyerek selamlarken, İsrail devletinin Tel Aviv'in vurulmasını beklemediğini de sözlerine ekledi. Nasrallah, Gazze'de yaşanan savaşın yalnızca Gazze'nin değil, herkesin savaşı olduğunu da kaydetti.

(soL - Dış Haberler)