Hamas'ın Türkiye'deki liderlerinden Aruri: İsrailli gençleri biz kaçırdık

Hamas'ın Türkiye'de bulunan liderlerinden Salih el-Aruri, Gazze'ye yönelik İsrail saldırısına bahane olarak kullanılan 3 İsrailli gencin kaçırılması olayını Kassam Tugayları'nın yaptığını, Türkiye'deki bir konferansta itiraf etti.

(soL - Dış Haberler) Hamas'ın Türkiye'de bulunan önemli isimlerinden Salih el-Aruri, Batı Şeria'nın El Halil (Hebron) kentinde İsrailli 3 gencin kaçırılması olayını Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın yaptığını söyledi.

Müslüman Kardeşler'in etkin olduğu "Dünya İslam Alimleri Birliği" tarafından İstanbul'da düzenlenen konferansta konuşan el-Aruri, "Bunun (kaçırılma olayının) bir İsrail komplosu olduğu söyleniyor. Ben de diyorum ki: Komplo değil. Kassam mücahidleri, hapishanedeki tutsakların açlık grevine destek için bu operasyonu yaptı" dedi.

Hamas liderliği, 3 İsrailli gencin kaçırılıp öldürülmesi olayında kendi sorumluluklarını reddediyordu. Aruri'nin açıklamaları, Hamas'ın üst düzey bir üyesinden gelmesi nedeniyle önem taşıyor. Aruri 16 yıl İsrail cezaevinde kaldıktan sonra sürgüne gönderilmişti. Aruri'nin, Batu Şeria'daki Kassam hücre yapılanmasının başında olduğu iddia ediliyor.