Hamas ve İsrail arasında ateşkes iddiası

Hamas ve İsrail arasında Mısır aracılığıyla gayri resmi bir ateşkes anlaşmasının ilan edildiği belirtildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Gazze’den bildiren BBC muhabiri Jon Donnisson, Hamas ile İsrail arasındaki resmi olmayan müzakerelerin Mısır aracılığıyla yapıldığını ve ateşkesin ne kadar süreceğinin bilinmediğini aktardı.

İsrail’in füze saldırıları düzenlediğini iddia ettiği Filistin’e geçtiğimiz günlerde düzenlediği hava saldırısı sonucunda, Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudre yaptığı açıklamaya göre iki Filistinli hayatını kaybetmiş ve bir kişi yaralanmıştı.

Yine, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı protesto etmek için, Özgür Gazze Hareketi'ne mensup Filistin dostları tarafından Gazze'ye gönderilen Estelle isimli gemi İsrail ordusu tarafından engellenmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hafta başında, “militanların İsrail’e füze atışlarının devam etmesi durumunda saldırılara da devam edileceğini” duyurmuştu.

İsrail ordusu, Çarşamba günü İsrail’in güneyine 70 füze fırlatıldığını, ikisi ağır beş kişinin yaralandığını iddia etmişti.

Hamas’ın askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugayları ve Gazze merkezli Halk Direniş Komiteleri’nin yaptıkları açıklamada, “Bu mübarek görevler, düşmanlar tarafından halkımıza karşı işlenmeye devam eden suçlara cevaptır” denilmişti.