Hamas: Fetih ajanlık yaptı

Pazartesi günü açıklamalarda bulunan Hamas yetkilisi Abu Abdallah El Fetih'in Gazze katliamı sırasında kentteki stratejik noktaları Google Earth programıyla İsrail'e gösterdiğini söyledi.

soL (DIŞ HABERLER) El Fetih hakkındaki ajanlık iddialarına bir yenisi daha eklendi. Fransız Haber Ajansı AFP'ye konuşan Hamas sözcülerinden Abu Abdallah El Fetih örgütünün Gazze'den aldığı istihbaratı, Google Eart adlı program üzerinde işaretleyerek stratejik noktaları İsrail uçakları için görünür kıldığını söyledi.

Abdallah "Google Eart aracılığı ile bunlar, camilerin, kurumların, tünellerin veya imalathanelerin yerlerini İsrail'e ilettiler" dedi.

10 El Fetih görevlisinin yakalanmalarının ardından para karşılığında İsrail Ordusu'na istihbarat sağladıklarını kabul ettiklerini aktaran Abdallah Başbakan İsmail Haniye'nin evinin adresinin de Ramallah tarafından İsrail Ordusu'na ulaştırıldığını aktardı.

Öte yandan El Fetih lideri Mahmut Abbas'ın birlik hükümeti çağrılarına ve Hamas'ı da bu hükümete davet etmesine rağmen Batı Şeria'daki 80 Hamas üyesinin tutuklandığı belirtildi. Fetih'e bağlı polisler tarafından tutuklanan Hamas üyeleri Fetih yetkilisi Yasser Abed Rabbo tarafından reddedildi. Tutuklamaların bazı suçlar nedeniyle yapıldığını iddia eden Rabbo "Batı Şeria'da politik nedenlerle tutuklama yok" dedi.

Hamas'a bağlı olan Gazze İçişleri Bakanlığı sözcüsü Ehab el-Yasin ise 80 üyelerinin El Fetih'e bağlı polislerce Batı Şeria'da tutuklandığını doğruladı. El Fetih haklarında çıkan haberlerin Kahire'de ilerleyen süreci sabote etme girişimi olduğunu açıkladı.