Hamas 23 ajanı yakaladı

Hamas'a bağlı Savunma Bakanlığı'nın sözcüsü Ehab el Yasin, İsrail'e istihbarat sızdıran 23 kişiyi tutukladıklarını açıkladı.

soL (DIŞ HABERLER) Gazze'de bulunan İçişleri Bakanlığı adına konuşan Ehab El Yasin, Gazze katliamı sırasında İsrail'e bilgi sızdıran 23 kişiyi yakaladıklarını açıkladı.

Yasin, "Direnişin darbe alması için militanlarımız hakkında İsrail'e bilgi sızdıran onlarca işbirlikçiyi yakaladık" dedi.

Daha önce, Hamas sözcüsü Fevzi Barhum, İsrail'e Fetih'in bilgi sızdırdığını iddia etmiş, üst düzey Hamas yöneticileri ve direniş hakkında İsrail'e bilgi sızdıran Fetih hücresinin doğrudan Mahmut Abbas tarafından yönlendirildiğini söylemişti. Bu nedenle, Hamas tutuklamalarının ardından gözler El Fetih'e çevirldi.

Fetih adına yapılan bir açıklamada, militanlarının Hamas'a bağlı Kassam Tugayları'nın saldırısına maruz kaldığı duyuruldu. 10 militanlarının öldürüldüğünü iddia eden Fetih, 100'e yakın kişinin de Hamas tarafından bacaklarından vurulduğunu söyledi. Hamas'ın "siz Yahudilerden büyük tehlikesiniz, çünkü onlar gelip gidici ama siz buradasınız" ifadesinin aktarıldığı açıklamada, Hamas'ın insani yardımları kendi tabanına aktardığı da iddia edildi.

Hamas ise iddiaları kesin bir dille yalanladı. Sözcü Yasin "bu sadece zaferimizin ışığını azaltma, İsrail ile anlaştıklarını ve kendilerini yeniden iktidara getirmeyen düşmanın yarattığı hayal kırıklığını gizleme çabası" dedi.