Hamas 18 İsrail muhbirini idam etti

Hamas üç komutanının İsrail tarafından öldürülmesinden bir gün sonra İsrail muhbiri olduğunu söylediği 18 kişiyi idam etti.

İsrail'in üç üst düzey Hamas komutanını öldürmesinden bir gün sonra, Filistinli örgüt Hamas, İsrail'e muhbirlik yaptığı öne sürülen 18 kişinin idam edildiğini açıkladı. Hamaslı güvenlik yetkilileri infazların bugün, Gazze kentindeki polis merkezinde gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yetkililer, idam edilen 18 kişinin daha önce Gazze mahkemelerince İsrail'le işbirliği yapmaktan suçlu bulunmuş kişiler olduğunu belirterek idamların tamamen “yasal prosedürler içerisinde” yapıldığını ifade etti. Hamas, dün de İsrail'le işbirliği yapmak suçundan üç kişinin idam edilmiş olduğunu söyledi.

İsrail dün düzenlediği bir hava saldırısında Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın üç üst düzey komutanını öldürmüştü.

Hamas tarafından yapılan açıklamada Tel Aviv yönetiminin üç komutanlarını öldürmesinin bedelini ödeyeceği belirtilerek, komutanların öldürülmesinin "ne Filistinlilerin ne de direniş hareketinin moralini bozduğu" ifade edildi.

Ateşkesin bozulmasından bu yana 64 ölü
Bu arada 10 günlük ateşkesin bozulmasının ardından İsrail'in düzenlediği saldırılarda şu ana kadar aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu 64 kişinin öldüğü belirtildi. Saldırıların başladığı 8 Temmuz'dan bu yana ise ölenlerin sayıdı 2 bin 86'ya çıktı. İsrail ise şimdiye kadar 64 asker ve 3 sivilin öldüğünü açıkladı.