'Hamam böceği yeme' yarışmasında 1 kişi öldü!

Daha fazla para kazanmak adına yapılan insanlık dışı yarışmalara bir yenisi eklendi. ABD’deki “hamam böceği yeme yarışması”nda birinci olan Edward Archbold, yarıştan hemen sonra rahatsızlanarak hayatını kaybetti.

ABD'de düzenlenen canlı hamam böceği yeme yarışması sonucunda en çok hamam böceği yiyerek birinci olan Edward Archbold hayatını kaybetti.

Cnntürk’ün haberine göre, Miami'nin 64 kilometre kuzeyindeki Deerfield Sahili'nde Ben Siegel Sürüngen Dükkanı'nda Cuma günü düzenlenen yarışmada birinci olan 32 yaşındaki Edward Archbold'un, yarıştan hemen sonra fenalaşarak bayıldığını açıkladı.

Archbold'un kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği, ölüm nedeninin tespiti için otopsi sonuçlarının beklendiği belirtildi.

CNN'in haberciliği...
Öte yandan olaya ilişkin CNN’de yer alan haberde dikkat çeken unsur ise olaya ilişkin alınan uzman görüşüydü. Düzenlenen yarışmanın insanlık dışı olduğunu vurgulamak CNN için haber değeri taşımazken, California Üniversitesi etnomoloji profesörü Michael Adams’ın “hamam böceği yemek sakıncalı değil” açıklaması ise haberde kendine yer buldu.

Daha önce hamam böceği yedikten sonra ölen birini hiç duymadığını belirten Adams, bazı insanların hamam böceklerine alerjisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Yarışmacılara tüm sorumluluğu kabul ediyoruz belgesi
Öte yandan bir insanın hayatını kaybetmesine neden olan dükkânın sahibi Ben Siegel’in avukatı, "bu eşsiz ve sıra dışı yarışmaya katılarak tüm sorumluluğu kabul ettiklerine" dair belgeler imzalattığını söyledi.