Halep'te şeriat ilanından sonra şimdi de 'koalisyon' revaçta

Dün Halep'te Suriye Ulusal Koalisyonu'na girmeyi reddedip şeriat devleti ilan eden gruplara "koalisyon"u tanıyan ancak daha geniş bir temsiliyet isteyen cihadcılar katıldı.

El Cezire'nin haberine göre, Halep'te bir araya gelen Tevhid Tugayı, Halep Askeri Konseyi ve Geçici Askeri Konsey, dün 14 radikal İslamcı grubun açıklamasının tersine, Suriye Ulusal Koalisyonu'nu tanıdıklarını, ancak daha fazla temsiliyet talep ettiklerini belirttiler. Açıklamayı yapan üçlü, bir gün önceki "ret" açıklamasını yapan örgütlerin, "Suriye devrimci güçlerini marjinalleştirmeye çalışmakla" suçladı.

İlk açıklamada, Suriye'nin bir İslam devleti olması istenirken, bugünkü açıklamada, "Meşruiyetin ana kaynağının İslam olduğu sivil bir Suriye devleti" için mücadele edileceği ve "Suriye'deki bütün mezheplere saygı gösterilmesi gerektiği" vurgulandı.

Dünkü açıklamanın ana gövdesini oluşturan el-Nusra Cephesi isimli şeriatçı grup, Suriye Ulusal Koalisyonu'nu "komplo" olarak nitelendirerek desteklemeyeceklerini söylemişti.

(soL - Dış Haberler)