Halep'te en az 27 kişinin ölümünün sorumlusu da AKP!

Akçakale'de 5 yurttaşın hayatını kaybettiği bugün, Halep'te El Nusra cephesi isimli İslamcı milislerin saldırısı sonucu, çoğunluğu sivil en az 27 kişi hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 5 yurttaşın hayatını kaybetmesinin ardından, Başbakanlık Suriye'deki hedeflerin vurulduğu açıklamasını yaptı. NTV'nin Suriye muhabiri Hediye Levent ise, Suriye televizyonlarına dayanarak, Türkiye'nin İdlib'deki askeri tesisleri vurduğu iddiasını aktardı.

Ancak bugün dikkat çeken bir başka olay daha yaşandı. AKP'nin Türkiye'nin güneyinde beslediği İslamcı milisler, Suriye'nin Halep kentinde saldırılar düzenledi, bu saldırılarda en az 27 kişi öldü, 70'in üzerinde kişi yaralandı. Ölenlerin çoğu sivildi.

El Manar televiyzonu, milislerin Bab Amr'da 4 araca yerleştirilen bombaları patlattıklarını söyledi. Sadullah el-Cebri meydanında da üç patlama meydana geldi. Bu patlamalarda, çevredeki binalar boşaltıldığı için can kaybı yaşanmadı.

Saldırıları, İslamcı "El Nusra Cephesi" isimli örgüt üstlendi.

AKP'nin Suriye'ye dönük kışkırtıcı tutumu, yalnızca bir günde en az 32 kişinin ölümüne neden oldu. Akçakale halkının saldırının ardından Kaymakamlık'a yürümesi ise, Türkiye'de halkın can kayıplarından kimi sorumlu tuttuğu hakkında bir fikir verdi.

(soL - Dış haberler)