Gürcistan yeni 'kanıt' buldu!

Gürcistan'ın Güney Osetya saldırısı öncesinde Rusya'nın bölgeye silah sevkiyatı yaptığının kanıtı olarak yayımladığı telefon kayıtlarına, Batı basınında geniş yer verildi.

soL (DIŞ HABERLER) Gürcistan hükümeti, geçen ay Güney Osetya'da patlak veren savaşı Rusya'nın başlattığını kanıtladığını öne sürdüğü bir telefon kaydı yayınladı. Gürcistan'ın Güney Osetya'ya saldırısından bir gün öncesine ait olduğu belirtilen telefon kayıtlarında, Güney Osetya'daki bir sınır polisiyle Rus asker arasındaki konuşma yer alıyor. Konuşmada, asker, silahların Güney Osetya'ya ulaşıp ulaşmadığını soruyor, polis de silahların ve askerlerin geldiğini söylüyor.

Gürcistan hükümeti, kaydın, Gürcistan'ın Güney Osetya'ya saldırısından önce Rusya'nın bölgeye asker ve siyah sevkiyatı yaptığının kanıtı olduğunu savunurken, Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Andrey Nesterenko, bu iddiayı "önemsiz" olarak nitelendirdi. Rusya, askeri hareketin bölgedeki barış gücü askerlerinin rutin faaliyeti olduğunu bildirmişti.

Savaşın başından beri savaşı Rusya'nın başlattığını öne süren Gürcistan'ın son iddiası, Batı basınında da "Rus işgalinin" kanıtı olarak gösterildi.