Güney Kore'de domuz gribi vakası

Meksika'da ortaya çıkan "domuz gribi" Güney Kore'ye ulaştı. Dünya Sağlık Örgütü'nün tehlike seviyesini 5'e çıkardığı hastalık Güney Koreli bir kadında tespit edildi.

soL (DIŞ HABERLER) Güney Kore Sağlık Bakanlığı Meksika'da rahibelik yapan 51 yaşındaki bir kadında H1N1 (domuz gribi) virüsü saptandığını açıkladı.

Tedavi altına alındığı ve sağlık durumu iyi olduğu açıklanan kadının hastalığı temas ettiği başka insanlara da bulaştırmış olmasından endişeleniyor ancak şüphe duyulan iki kişi de virüs bulunmadığı yapılan testler neticesinde anlaşıldı.

Hastalığı Güney Kore'de tespit edilmesiyle birlikte, H1N1 virüsünün yayıldığı ülke sayısı 15, hastalığı taşıyan insan sayısı ise 550'ye ulaştı.

Güney Kore'de tespit edilen virüsün insandan insana geçtiği doğrulanması durumunda, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) resmi olarak dünya çapında salgın alarmı verme olasılığı yüksek. Resmi düzeyde dünya çapında salgın alarmı, hastalığın başladığı ülke dışında, başka bölgelerde de insandan insana geçişi tespit edilmesi ardından yapılıyor.