Güney Afrika’da yeni bir dinozor türü bulundu

Güney Afrika’da bilim insanlarını heyecanlandıran yeni bir dinozor türü keşfedildi. Kirpi gibi oklara ve sivri kopek diş<em></em>lerine sahip dinozorun otobur ve yaklaşık bir kedi büyüklüğünde olduğu ifade ediliyor.

Reuters’ın haberine göre, Güne Afrika’da bir kaya parçasında bulunan ve bir dinozor türüne ait olduğu belirtilen fosiller bilim dünyasında heyecan yarattı.

Konu ile ilgili araştırma sonuçlarını Çarşamba günü online bilim dergisi ZooKeys’te yayınlayan Chicago Üniversitesi'nden palaeontolog Prof. Paul Sereno, Reuters’a yaptığı açıklamada bu dinozor türünü 1983 yılında keşfettiğini söyledi. Fosili bulduğunda çok heyecanlandığını ve hemen çalışmalara başlamak istediğini belirten Sereno, araya başka çalışmalar girmesinden dolayı bu kadar gecikildiğini ifade etti.

Sereno, bir kedi boyutunda olan dinozorun, otobur ve kirpi gibi oklara sahip oldugunu belirtiyor. Sahip olduğu uzun köpek dişlerinden dolayı bu tür “vampir dinozor” olarak da adlandırılıyor.

Sereno’nun “Pegomastax africanus” (Kalın çeneli Afrikalı) adını verdiği bu türün günümüzden 100 milyon ila 200 milyon yıl önce yaşamış olduğu belirtiliyor. Yaklaşık bir kedi ağırlığında ve otobur olduğu belirtilen türün kalın bir çene ve körelmiş bir gaga ile birlikte uzun köpek dişlere sahip olduğu ifade ediliyor.