Google da artık ülke ülke sansürleyecek!

Twitter’ın ardından Google da bundan böyle sansüre izin verecek. Şirket blog sitelerini de ülkelerin talebine göre sansürleyecek.

Sosyal payaşım sitesi Twitter’ın ardından Google da bazı ülkelerde sansür uygulamasına başlayacağını açıkladı. En çok ziyaret edilen sitelerinden Blogger’da kişilerden gelen yazıları ülke yasalarına göre sansürleyeceğini açıklayan Google, daha önce uluslararası alanda internette fikir özgürlüğünü cesaretlendirmek amacıyla sansür uygulamadığını belirtiyordu.

Google’ın yeni politikası doğrultusunda Blogger sitesindeki kişisel mesajlar ve yazılar ülke yasalarına tabi olacak. Google’ın blog sitesine Hindistan’dan bağlanmak isteyen bir kişi, otomatikman Hindistan’daki siteye bağlanacak. Google, yeni uygulamasıyla ilgili açıklamada, Blog içeriklerinin yerel yasalar doğrultusunda silinebileceğini belirtti.

Twitter da birkaç hafta önce ülkelerin yasalarına göre yazılan mesajların sansürleneceğini ya da silineceğini bildirmişti. Son dönemde birçok ülkede yaşanan siyasi olaylarda sosyal medyanın oynadığı rol düşünüldüğünde, Twitter ve Google’ın sansür uygulamasının ne gibi sonuçlar doğuracağı merak konusu. Her iki site de daha önce politikalarını ABD yasalarına göre belirliyordu.

ABD, İngiltere gibi ülkeler de dahil olmak üzere birçok ülkede internette yazılanlara sansür ve ceza gündemdeyken, Google'ın bu uygulamasının sansürün artışına destek olduğu yorumları yapılıyor.

(soL - Dış Haberler)