Genelkurmay: İsrail Genelkurmay Başkanı özür diledi

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye'nin önce Ermenileri şimdi de Kürtleri katlettiğini söyleyen İsrail Genelkurmay Başkanı Avi Mizrahi'nin özür dilediğini açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 16 Şubat Pazartesi günü İsrail Genelkurmay Başkanı'nın Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u arayarak, "TSK ile ilişkilere önem verdiğini, Kara Kuvvetleri Komutanı'nın ifadelerinin kişisel görüşleri olduğunu, İsrail Silahlı Kuvvetleri görüşünü temsil etmediğini, hayal kırıklığına uğradığını, gerekeni yapacağını ve üzgün olduğunu ifade ettiğini" bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, İsrail Genelkurmay Başkanı'nın dün de resmi bir mektup göndererek, telefonla söylediklerini teyit ettiğini ve gerekeni yaptığını belirttiğini ifade etti.

Mizrahi ne demişti?
İsrail "Savunma" Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi uluslararası bir toplantıda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e yönelttiği "siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" sözlerine "Erdoğan aynaya baksın" diyerek yanıtlamıştı.

General Mizrahi, İsrail'i suçlayan Türkiye'nin uzun yıllar önce Ermenilere dünyanın en büyük katliamlarından birini yaptığını öne sürerek, aynı politikanın bugün de Kürtler üzerinde sürdürüldüğünü belirtmişti.

Erdoğan'ın İsrail'in Filistin topraklarını işgal ettiğine yönelik sözlerine de yanıt veren Mizrahi Türkiye'nin Kıbrıs'ta işgalci olduğunu söylemişti.

'GATA haberleri insani değerlerden uzak'
Gürak, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli generallerin sağlık durumlarına ilişkin haberler hakkında, "Yapılan bütün işlemlerin ilgili kanun ve mevzuat içinde Adalet Bakanlığının gözetiminde yürütülmesine rağmen Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir kurumu olan GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesine ilişkin ortaya atılan çirkin iddialar hiçbir mesnede dayanmadığı gibi, bu iddiaları ifade edenler de iyi niyetten uzak kişi ve kurumlardır. Şu anda ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olan söz konusu emekli generallere karşı yürütülen bu kampanyalar da her şeyden önce etik ve insani değerlerle bağdaşmayan davranışlardır" dedi.

İsrailli komutandan Erdoğan': Aynaya bak!