Gazze'deki Norveçli doktor: Gerçek bir katliam

İsrail, Gazze'nin Şecaiye semtinde büyük bir katliama imza attı. Şifa Hastanesi'nde çalışan Norveçli bir doktor, olayı "gerçek bir katliam" olarak nitelendirirken, hayatının en kötü gecesini geçirdiğini kaydetti.

(soL - Dış Haberler) İsrail'in Gazze'yi işgal girişimi sürerken, Gazze Şeridi'nin kuzey doğusundali Şecaiye semtindeki katliamda sayısı hala tam olarak belirlenemyen onlarca Filistinli hayatını kaybetti.

Mısır'dan yayın yapan El Ahram gazetesine telefonla bilgi veren Norveçli doktor Mads Gilbert, korkunç katliamın ayrıntılarını gözler önüne serdi. İki saatlik ateşkesin bitiminden yarım saat sonra başlayan katliamın sabah saatlerindeki bilançosunu veren Gilbert, Şifa Hastanesi'ne 40 ceset getirildiğini, bunlardan 14'ünün çocuk, 12'sinin kadın ve 2'sinin de yaşlı insanlar olduğunu kaydetti.

Gilbert'in telefonda olduğu sırada, katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarının çığlıkları duyulurken, Norveçli solcu doktor, bölgedeki görgü şahitlerinden aldığı bilgilere dayanarak, onlarca cesedin de sokaklarda beklediğini söyledi.

Gilbert, esas "şok edici" olan detayın, İsrail'in bölgedeki bütün apartmanları teker teker ve içinde kimsenin olup olmadığına bakmaksızın bombalaması olduğunu söylerken, katliamda hayatını kaybedenlerin çoğunlukla gidecek başka yeri olmayan yoksullar olduğunu belirtti.

Norveçli doktor, ambulansların bölgeye geçişi için Hamas, İsrail ve Kızılhaç arasında görüşmeler olduğunu, ancak görüşmelerin olumsuz neticelenmesi üzerine çok sayıda yaralının ambulans eksikliği nedeniyle yaşamını yitirdiğini vurguladı.

Mads Gilbert, hastanede yaşadıkları için, "Hayatımın en kötü gecesi olarak hatırlayacağım" ifadesini kullandı.