Gazze'de 'Ice Bucket Challenge': Moloz kovası meydan okuması

Gazzeli gazeteci Eymen el-Alul, son günlerde popüler olan ve ALS hastalığına dikkat çekmek için yapıldığı söylenen "buz kovası meydan okuma" videolarını Filistin için yorumladı. Alul, "bulabildiğimiz sadece bu" diyerek bir kova dolusu molozu başından aşağı döktü.

(soL - Dış Haberler) ALS hastalığına dikkat çekmek için yapıldığı söylenen ve tüm dünyada birçok ünlü ismin kendi videosunu çekerek katıldığı "Ice Bucket Challenge (Buz Kovası Meydan Okuması)" furyasına, Filistin'den anlamlı bir yorum geldi.

Filistinli gazeteci Eymen el-Alul, Gazze'de bombardımandan arta kalan bir moloz yığını arasında çektiği videoda, buz kovası meydan okuması fikrinin hoşuna gittiğini ve bunun Filistin versiyonun yapmak için bir kova su aradıklarını söyledi. Ancak Gazze'de su bulmanın zor olduğunu, bulunsa bile bunu başlarından aşağı dökmek için kullanamayacaklarını, kullanmak isteseler bile suyu donduramayacaklarını belirten Alul, etraflarına baktıklarını ve İsrail bombardımanında yıkılmış binalardan arta kalan moloz yığınını kullanmaya karar verdiklerini açıkladı.

Bu meydan okumanın bazı insanlara değil, Filistin halkına sempati besleyen bütün halklara olduğunu kaydeden Alul, maddi yardım istemediklerini, Gazze'ye yardım etmek isteyen herkesin kendi fikrini üretmesi gerektiğini vurguladı. Gazeteci, çok sayıda takipçisi ve izleyicisi olanlardan böyle bir yardım beklediklerini söyledi.

Moloz yığını kafasından aşağı döküldükten sonra konuşan Alul, "Eve döndüğümde yıkanmak için su bulamayabilirim. Eğer bir dahaki haberde beni tozlu görürseniz, affedin ve bizimle empati kurmayı deneyin" dedi.

İşte o video: