Gazze'de hamile bir kadın ve iki çocuk öldürüldü

Bugün 18. gününe giren İsrail saldırılarının sonucunda 808 kişinin öldürüldüğü ve bölgede öldürülen kişilerin büyük bir çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğu açıklandı.

(soL - Dış Haberler) İsrail’in devam eden saldırıları, bugün aralarında hamile bir kadın ve 2 çocuğun da olduğu 6 kişinin ölümüne neden oldu. Acil Servisler Sözcüsü Ashraf al-Qudra, son saldırıyla birlikte Filistinlilerin ölü sayısının 808’e ulaştığını açıkladı.

100'e yakın Filistinli öldürüldü
Gazze şehir merkezindeki Deir al-Balah’da bir eve düzenlenen saldırıda 26 yaşında bir kadının ve onunla birlikte 23 yaşında hamile bir kadının öldürüldüğünü açıklayan Qudra, hamile kadının bebeğinin kurtarıldığını söyledi. Saldırıda öldürülen diğer insanlar, Refah şehrinde öldürülen İslami Cihad çalışanı Salah Hasanein ile 12 ve 15 yaşlarındaki oğulları oldu. Güneydeki Khan Younis kentine düzenlenen topçu ateşinin de iki kişiyi yaraladığını söyleyen Qudra, Perşembe günü düzenlenen saldırılarda 100’e yakın Filistinlinin öldürüldüğünü belirtti.

İsrail tarafından işgal edilen bölgelere düzenlenen roketli saldırılarda ise 2’si İsrailli olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti. Gazze ve çevresinde bulunan İsrail işgal kuvvetlerinden 32 kişi de Hamas’ın düzenlediği saldırılar sonucunda öldü.