Filistinli tutsaklara destek verenlere İsrail polisi vahşice saldırdı

İsrail hapishanelerindeki insanlık dışı koşulların ve hukuksuz yargılamaların değiştirilmesi için açlık grevinde olan 2 binin üzerindeki Filistinli tutsağa destek eylemi yapan gençlere İsrail polisi vahşice saldırdı. İsrail polis panzerine çıkan Filistinli genç kadına da polis acımasızca saldırdı.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutsakların başlattığı açlık grevine destek vermek üzere Ramallah'taki Ofer hapishanesinin yakınlarında eylem yapan Filistinlilere İsrail polisi vahşice saldırıyor. Dün ve bugün düzenlenen eylemlere İsrail polisinin saldırısı sonucu onlarca Filistinli genç yaralandı. İsrail polisinin biber gazının yanı sıra plastik mermi de kullandığı belirtiliyor. Gazetecilerin de İsrail polisinin saldırılarından etkilendiği ifade ediliyor.

Nisan ayında 1000'in üzerinde tutsağın İsrail hapishanelerindeki hak ihlalleri ve hukuksuz uygulamaları protesto etmek amacıyla başlattığı açlık grevine katılımın giderek arttığı ve şu an 2 binin üzerinden Filistinli tutsağın açlık grevinde olduğu belirtiliyor.

Aşağıdaki videoda, dün Ramallah'ta açlık grevindeki tutsaklara destek için düzenlenen eyleme İsrail polisinin saldırısı görülüyor. Eylem sırasında tepkisini göstermek üzere İsrail polis panzerinin üzerine çıkan genç kadına da İsrail polisi acımasızca saldırdı.

Filistinli tutsaklara destek örgütü Addameer’in verilerine göre nisan ayı itibarıyla toplam 4610 Filistinli siyasi tutsak olduğu belirtiliyor. Tutsaklardan 203’ü çocuk, 8’i kadın, 27’si Filistin yasama meclisi üyesi. 322 tutsak ise herhangi bir suçlamayla karşı karşıya olmamalarına ve mahkemeye çıkarılmamış olmalarına karşın İsrail hapishanelerinde tutuluyor.

Filistin kaynaklı Maan haber ajansı, İsrail makamlarının Filistinli tutsakların taleplerine 12 Mayıs'a kadar yanıt vereceklerini açıkladığı aktardı. Bu arada 64 gündür açlık grevinde olan iki Filistinli tutsağın durumlarının kritik olduğu belirtildi.

(soL - Dış Haberler)