Filistin'de kanlı çatışma

İsrail askerleri ile Filistinli öğrenciler arasında çatışma çıktı.

İsrail askerleriyle Filistinli siviller arasında dün Doğu Kudüs'te yaşanan çatışmalardan sonra bugün de, Filistin'in Batı Şeria bölümü sabah saatlerinden itibaren çatışmalara sahne oldu.

Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden Nablus'un güneyinde, sabah saatlerinde İsrail askerleri ile yüzlerce Filistinli öğrenci arasında, askeri kontrol noktası yakınında çatışma çıktığı bildirildi. Polisin silah kullanması ve öğrencilerin çatışma noktalarında ateş yakması sebebiyle çatışma kısa sürede büyüdü. Çatışmanın büyümesinin ardından, Nablus yakınlarındaki Huwara ve Beyt Furik kontrol noktaları kullanıma kapatıldı.

Bugün Nablus’ta başlayan çatışmaların diğer kentlere de yayıldığı bildirildi.

İsrail’in yasadışı yerleşim birimi Kiryat Arba’nın kuzeyinde de Filistinli gençler İsrail askerleri ile çatıştı.

Adh Hayriya’deki bir okulda düzenlenen gösteriye İsrail askerleri tarafında müdahale edildi. Gaz bombasının kullanıldığı, ancak kimsenin yaralanmadığı açıklandı.

Hebron’un kuzeyindeki Beyt Ummar kasabasında çıkan çatışmalar sonucu birçok kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İsrail askeri sözcüsü göstericilere yönelik silah kullanıldığını kabul etti. Ayrıca, İsrail askeri güçlerinin çiftçilerin pazara çıkmalarını yasakladığı ifade edildi.

Dünkü çatışmalarda 91 Filistinli ile 14 İsrail polisi yaralanmış ve yaklaşık 60 kişi tutuklanmıştı. Bugünkü çatışmanın bilançosu henüz belli değil. Ancak, şu ana kadar yüzden fazla kişinin yaralandığı ve en az 60 kişinin de gözaltına alındığı tahmin ediliyor.

(soL - Dış Haberler)