Filistin'de çatışmalar devam ediyor

Gazze`de fiili hükümetin güvenlik güçleri ve bölgedeki aşiretler arasında yaşanan çatışmalarda 12 kişi öldü.

soL (DIŞ HABERLER) Polisin Gazze`de yaşayan Doğmuş aşiretinden üç kişiyi tutuklamak istemesi üzerine çıkan silahlı çatışmada, bir polis ve bir kız bebeğin de dahil olduğu 12 kişi hayatını kaybetti. Ancak polisin verdiği bilgide, ölenlerin sayısı dört olarak belirtildi.

Bölgede iktidarda olan Hamas`ın güvenlik güçleri, 15 Filistinli&acuteyi olayla ilgili olarak tutuklama kararı aldı. Bazı kaynaklar, Gazze`de 40 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Güvenlik güçleri, ölenler arasında Doğmuş kabilesinden aranan üç kişinin olduğunu belirtti.

Cemil, İbrahim ve Saab Doğmuş adlı kişilerin 2007 yılında BBC muhabiri Alan Johnston`un kaçırılmasından sorumlu olduğu söyleniyor. Çatışmada ölen birkaç aylık kız bebek hastaneye geldiğinde başının kesik olduğunu ifade eden görgü tanıkları, bebeğin Hamas`a yakınlığıyla bilinen En-Naser Tugayları`nın lideri Ebu el Kasım Doğmuş`un kızı olduğunu söylediler.

"Hamas, savaş suçlusu"
Fetih grubu sözcüsü Fehmi Ez-Zarir , Hamas güçlerinin aşirete yapmış olduğu saldırıyı "katliam" olarak değerlendirdi. Ez-Zarir "Hamas`ın kutsal Ramazan ayında yapmış olduğu bu utanç verici saldırı, onun tüm insani ve dini değerlerini yitirdiğini gösterir" dedi.

Başka bir Fetih lideri Ziyat Ebu Ayn ise Hamas`ın savaş suçlusu olduğunu iddia etti. Arap ülkelerinin fiili polis "çete"lerine müdahale etmesini istedi ve Hamas`ın kendi halkıyla değil de İsrail`le ateşkes imzalamak istediğini belirtti. Ayn, "bölgedeki tüm güçler, fraksiyonlar ve sivil toplum, Gazze`de yaşanan bu tür zalim saldırılar karşısında durmamızı istiyor" dedi