Fidel'den emperyalist ajanslara eleştiri

Fidel Castro, kaleme aldığı son makalesinde, geçtiğimiz günlerde, Küba devlet kademelerinde meydana gelen gelişmelere ilişkin olumsuz yorumlarda bulunan bazı haber ajanslarını eleştirdi.

soL (DIŞ HABERLER) İmparatorluğun hizmetindeki yalanlar başlığını taşıyan 25 Mart tarihli makalesinde Fidel, Reuters ile EFE ajanslarının, Pedro Miret ve Osmany Cienfuegos gibi Küba devriminin tarihi şahsiyetlerinin Raul Castro tarafından görevden alınmış olarak gösterilmesini eleştirdi.

Bu iki Kübalı yetkilinin görevlerindeki değişikliğin Raul Castro'nun başkan seçilmesi ile bir ilişkisi olmadığını vurgulayan Fidel, gerekçe olarak Miret'nin yaşadığı sağlık sorunlarına ve Cienfuesgos'un ise kendisinin başkanlığı bırakması öncesinde aktif devlet görevlerinden çekildiğine değindi.

Reuters ile EFE haber ajanslarının ABD'nin emperyalist politikasına en yakın iki ajans olduğunu vurgulayan Fidel gerek ABD emperyalizminin gerekse İspanya'nın Küba'nın yarım yüzyıllık direnişinden hiçbir şey öğrenememiş olduklarını ifade etti.